De Eigenschappen van Vilt

Wol is natuurlijke high tech, wolvilt heeft alle gunstige eigenschappen van wol. Het geheim is de structuur van de wolvezel die veel beter isoleert dan de meeste synthetische vezels. Wolvilt neemt tot dertig procent van het eigen gewicht in vocht op. Om dat wolvezels een gesloten structuur hebben, geeft het vilt het vocht ook weer af zonder schimmelen. Voor warmte isolatie geldt hetzelfde, vilt helpt temperatuur te reguleren waardoor minder airconditioning nodig is.

Wolvilt is brandwerend. Voor het verbranden van wol is meer zuurstof nodig dan er in de lucht zit. Het vlampunt van wol ligt op 580 graden Celsius. Dat betekend dat vilten producten niet chemisch behandeld hoeven te worden om brand te voorkomen. Vilten bekleding op wanden vloeren en plafonds helpt om gebouwen beter tegen brand te beschermen.

Vilt absorbeert stof en kwalijke gassen in kantoren, huizen en andere ruimtes. Zo ontstaat een prettiger binnenklimaat. Onderzoek wijst in Nieuw Zeland bewijst dat Formaldehyde, Stikstof en zwavelstof effectief in lage door vilten panelen wordt geabsorbeerd. De zuiverende werking blijft jarenlang in stand.

© 2015 De Viltmannen

Delen