Leren Vilten

Ambachten over brengen is belangrijk voor De Viltmannen. Daarom hebben we een aantal mogelijkheden om de basis technieken onder de knie te krijgen. Als dat eenmaal gelukt is, bieden masterclasses, eventueel op maat georganiseerd.

Master Classes

Geïnteresseerd in vilt en de basis onder de knie? Vilt inpassen in eigen ontwerpen of ideeën? Voor ontwerpers, kunstenaars, docenten en andere professionals biedt het Viltlab masterclasses waar je in korte tijd flink bij leert.

Het niveau van de bijeenkomsten ligt hoog net als het tempo. Dat lukt door een goede begeleiding, professionele materialen en gereedschap en een stimulerende omgeving.

Onderwerpen lopen uiteen van kleurenleer en vervel op plantaardige of biologische basis tot cloches voor hoeden maken en het monteren van vilt van grote afmetingen.

Workshops

Wel geïnteresseerd in vilt maar nog niet erg bedreven ? Dan is een van onze open workshops misschien wat voor je. Tijdens de workshop van een dag leer je de basis techniek van nat vilten en van naald vilten.

Dat is een prachtige aangelegenheid maar tijdens het werk is genoeg ruimte voor de theorie achter de technieken. Een dag workshoppen bij De Viltmannen zorgt voor tastbaar resultaat, kleine groepen, flink aanpakken en competente begeleiding.

De ambachtelijke omgeving en het eenvoudige maar smakelijke eten en drinken maken het aanbod compleet. Met een groep collega’s of vrienden een dag vilten kan ook. Vrijgezellenfeesten doen we niet maar we werken graag mee aan een geslaagde dag voor grote of kleine organisaties.

Training

In allerlei beroeps-opleidingen, textiel, en mode maar ook architectuur en industrieel ontwerp komt het gebruik van vilt aan de orde.

De viltmannen organiseren graag trainingen voor studenten en docenten. Dat is maatwerk om aansluiting met het curriculum va de opleiding te garanderen. Een gesprek - gratis en zonder verplichtingen - helpt van mogelijkheden en ideeën een concert programma maken.

Voor individuele studenten hebben we af en toe stages. Als je denkt dat je bij De Viltmannen past, en als wij dat ook vinden, komen we er vast wel uit.

© 2015 De Viltmannen

Delen