Akoestiek

Viltmannen vilt heeft uitstekende akoestische kwaliteiten. Met een Noise Reduction Coëfficiënt van 0,85 is vilt bij uitstek geschikt om de akoestiek in kantoren, huizen en openbare ruimten te verbeteren. Wolvilt past qua karakter zowel in klassieke als moderne interieurs.

Wol werkt antibacterieel, vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen. Die combinatie maakt dat onze akoestische vilt producten ook visueel aangename objecten zijn. Door het handmatig verwerken van de wol ontstaanprachtige levendige doeken die wij verwerken tot objecten op maat. Van hangendwandpanelen en baffles tot staand objecten.


Panelen

Onze vilten wandpanelen bestaan uit een houten framewerk gevuld met 100% natuurzuivere schapenwol, wolvlies voor het hoge toon segment en viltcombinaties met ontdreuningsmateriaal voor de lage tonen. Deze combinatie absorbeert en reflecteert het geluid goed. Op aanvraag geven we graag meer informatie over de akoestische specificaties. De Viltmannen werken graag met architecten en ontwerpers die zelf akoestische objecten willen ontwikkelen. Door kennis en ervaring lukt het om ook aan gecompliceerde vragen te voldoen. Juist omdat we ambachtelijk produceren is het mogelijk om maatwerk te leveren. Met consumenten onderzoeken we desgewenst oplossingen voor specifieke akoestische problemen.

© 2015 De Viltmannen

Delen